Jajecznica z rydzami

Pierwsze grzybobaranie w tym roku zakończone sukcesem a spiżarnia bogatsza o trzy kosze maślaków J. Udało się również znaleźć kilka rydzów, które stały się wspaniałym dodatkiem do dzisiejszej jajecznicy.
Śniadanko udało się wyśmienicie. Aromatyczna jajecznica, pachnąca grzybami i lekka zielona sałatka...wszystko co lubię:)
 
 Naprawdę polecam…



 

Składniki:
  • mała salaterka obgotowanych rydzy
  •  3 duże jaja od szczęśliwych kur
  • 1 łyżka masła
  • sól do smaku

Rydze myjemy i chwilę obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Przygotowane odstawiamy do lekkiego ostygnięcia a następnie kroimy w paski.
Na małej patelni rozpuszczamy masło a następnie dodajemy rydze. Smażymy krótką chwilę aż grzybki zaczną ładnie pachnąć i lekko się zrumienią. Następnie wbijamy jajka, solimy i energicznie mieszamy. Smażymy do pożądanej konsystencji. Ja lubię jak jajecznica jest wilgotna ale nie za wolna.





Gotową jajecznicę podajemy z sałatką, ale ten przepis następnym razem.

Pozdrawiam…

 

Komentarze

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję ślicznie za zaproszenie:) jest mi bardzo miło...pozdrawiam

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty