Pudding ryżowy (wegański)
Kolejna propozycja na jesienny podwieczorek oraz ciekawy pomysł na danie recycling:).
Będzie słodko, aromatycznie, no i oczywiście pysznie.
Często po obiedzie zostaje nam niewielka ilość ryżu z którym często nie wiemy co robić. Ja postanowiłam wykorzystać go do stworzenia pysznego deseru, który swobodnie może zastąpić, np. poranną owsiankę.
Składniki:
Można podawać również na ciepło.
Będzie słodko, aromatycznie, no i oczywiście pysznie.
Często po obiedzie zostaje nam niewielka ilość ryżu z którym często nie wiemy co robić. Ja postanowiłam wykorzystać go do stworzenia pysznego deseru, który swobodnie może zastąpić, np. poranną owsiankę.
- ugotowany ryż (około 1 chochli)
- 1 dojrzały banan
- 1/4 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego
- syrop z agawy lub miód wg. uznania
- szczypta kardamonu
- 1/3 łyżeczki cynamonu + do posypania
- posiekany orzechy włoskie do dekoracji
Można podawać również na ciepło.
Smacznego...
Wyśmienicie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńbył bardzo pyszny:) pozdrawiam
Usuńkleik ryżowy- smak dzieciństwa :) uwielbiam jego kremową konsystencje :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię wracać do smaków dzieciństwa:) pozdrawiam
Usuńdawno nie jadłam, a Twoje zdjęcia skutecznie namawiają do zrobienie nawet już dziś;)
OdpowiedzUsuń