Orkiszowe racuszki z rodzynkami i cynamonem
Nic nie da nam tyle radości, co wspaniałe śniadanie, po którym poczujemy się wyjątkowi. Ja jeszcze nie raz wspomnę, że to mój ulubiony posiłek.
Dziś postanowiłam znów poczuć się dzieckiem i zobaczcie co z tego wyszło...
Składniki:
Składniki na racuchy połączyć razem i dobrze wymieszać łyżką. Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka.
Całość odstawić na 10, 15 minut do lekkiego wyrośnięcia. Zamieszać i smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego...
Dziś postanowiłam znów poczuć się dzieckiem i zobaczcie co z tego wyszło...
Składniki:
- 100g serka quark (można zastąpić ricottą)
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- 1 jajko roztrzepane
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- garść rodzynek
- olej kokosowy do smażenia
- rodzynki i słodzik w proszku do dekoracji
Składniki na racuchy połączyć razem i dobrze wymieszać łyżką. Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka.
Całość odstawić na 10, 15 minut do lekkiego wyrośnięcia. Zamieszać i smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego...
Komentarze
Prześlij komentarz