Kokosowe naleśniki z czekoladowo - pomarańczowym kremem... idealne na Walentynki
Walentynki już za kilka dni :). Jesteście podekscytowani? Bo ja bardzo. Lubię obdarowywać najbliższych uroczymi drobiazgami. A co jak co, pyszny smakołyk, przyrządzony specjalnie dla nich, na pewno sprawi im wielką radość.
Moje dzisiejsze naleśniki przepełnia słodycz kokosa, wyraźny smak czekolady z nutą pomarańczy... po prostu niebo w gębie. Oczywiście porcja na dwoje:)
Do dzieła kochani...

Moje dzisiejsze naleśniki przepełnia słodycz kokosa, wyraźny smak czekolady z nutą pomarańczy... po prostu niebo w gębie. Oczywiście porcja na dwoje:)
Do dzieła kochani...
Składniki na naleśniki:
- 4 jajka od szczęśliwych kur
- 100ml mleka kokosowego
- 5 - 6 łyżek mąki kokosowej (dodajemy stopniowo do uzyskania pożądanej konsystencji)
- 1 czubata łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
- szczypta soli
- olej kokosowy do smażeni
Naleśniki przygotowujemy jak tradycyjne. Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni aż się zrumienią z obu stron.
Krem czekoladowo - pomarańczowy z awokado:
- 1 średniej wielkości dojrzałe awokado
- 1 mała pomarańcza obrana ze skórki i białych części
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 1 łyżeczka stewi albo innego słodzidła
- 1/4 łyżeczki imbiru
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy blenderem na jednolity krem.
Naleśniki przekładamy kremem. Składamy w trójkąty i lekko posypujemy stewią ( można cukrem pudrem) i podajemy ukochanej osobie:).
Słodkich Walentynek...
Smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńbyły pyszne:) pozdrawiam
Usuń