Omlet z serem i cebulą
Dawno na blogu nie było omletów. Postanowiłam więc to nadrobić i dziś na śniadanie zaserwowałam sobie jeden.
Lubię je, bo są łatwe w przygotowaniu, można dodać dowolne składniki, no i przede wszystkim są smaczne i sycące. Dzisiejszy omlet był z serem i cebulką, z dodatkiem świeżej bazylii, awokado i papryki. Prosty, smaczny i pełnowartościowy posiłek, który myślę, że i Wam przypadnie do gustu.
Składniki:
Omlet smażymy na niedużym ogniu pod przykryciem około 2 - 3 minut. Następnie delikatnie przekręcamy na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy, aż spód się lekko zrumieni.
Usmażony omlet wykładamy na talerz, posypujemy lekko solą i pieprzem, dekorujemy listkami bazylii oraz podajemy z plasterkami awokado i papryki.
Lubię je, bo są łatwe w przygotowaniu, można dodać dowolne składniki, no i przede wszystkim są smaczne i sycące. Dzisiejszy omlet był z serem i cebulką, z dodatkiem świeżej bazylii, awokado i papryki. Prosty, smaczny i pełnowartościowy posiłek, który myślę, że i Wam przypadnie do gustu.
Składniki:
- 3 jajka od szczęśliwych kur
- 1/2 niedużej czerwonej cebuli
- żółty ser np. gouda starty na tarce o grubych oczkach, około 2 łyżki stołowe
- sól, pieprz do smaku
- łyżeczka masła
- dodatkowo: kilka listków świeżej bazylii, pół awokado, kilka plasterków papryki
Omlet smażymy na niedużym ogniu pod przykryciem około 2 - 3 minut. Następnie delikatnie przekręcamy na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy, aż spód się lekko zrumieni.
Usmażony omlet wykładamy na talerz, posypujemy lekko solą i pieprzem, dekorujemy listkami bazylii oraz podajemy z plasterkami awokado i papryki.
Smacznego...
Komentarze
Prześlij komentarz