Śliwki w czekoladzie z migdałowym sercem
14 lutego, Dzień Zakochanych pełen miłości, radosnych chwil i uśmiechu. Napełnijmy go słodyczą, którą tak łatwo dzielić się z innymi.
Ja na ten dzień przygotowałam pudełeczko czekoladek, którymi obdzieliłam przyjaciół. Pozostawiły one subtelny uśmiech na ich twarzach, tak jakby poczuli się wyjątkowi:)
Obdarujmy więc i naszych bliskich tym prostym łakociem...
Składniki:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Następnie każdą śliwkę zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy do wyschnięcia na formie wyłożonej pergaminem. Ja zostawiłam moje śliweczki na noc w lodówce.
Następnego dnia wykładamy śliwki do małych papilotek i gotowe. Śliwki mogą być przechowywane w lodówce do 2-3 dni.
Te cuda rozweselą nawet największego smutasa;)
Ja na ten dzień przygotowałam pudełeczko czekoladek, którymi obdzieliłam przyjaciół. Pozostawiły one subtelny uśmiech na ich twarzach, tak jakby poczuli się wyjątkowi:)
Obdarujmy więc i naszych bliskich tym prostym łakociem...
Składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady (u mnie 90% kakao)
- około 40 suszonych śliwek (bez pestek)
- około 40 blanszowanych migdałów
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Następnie każdą śliwkę zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy do wyschnięcia na formie wyłożonej pergaminem. Ja zostawiłam moje śliweczki na noc w lodówce.
Następnego dnia wykładamy śliwki do małych papilotek i gotowe. Śliwki mogą być przechowywane w lodówce do 2-3 dni.
Te cuda rozweselą nawet największego smutasa;)
Słodkich Walentynek...
Ooo mniam :D
OdpowiedzUsuńsą pyszne...
Usuń