Makaron z ricottą, brokułem i pomidorkami
Lubicie włoskie makarony? Bo ja bardzo. Są proste i szybkie w przygotowaniu oraz zadziwiają rozmaitością. Dziś postanowiłam wypróbować wersję wegetariańską i wyszła przepysznie.
Dodatkowo wspaniale się prezentuje i na pewno doda koloru każdej okazji:)
Składniki na 2 porcje:
Brokuł i pokrojoną papryczkę chili (bez pestek) gotujemy na parze. Pomidorki kroimy na ćwiartki, listki rozmarynu oddzielamy od łodyżki i lekko kroimy.
Gotowy makaron odcedzamy i mieszamy z serem ricotta (ser zacznie się topić i przylegać jak sos do makaronu) oraz pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem wg. smaku.
Proste i szybkie danie w mniej niż 15 minut.
Smacznego...
Dodatkowo wspaniale się prezentuje i na pewno doda koloru każdej okazji:)
Składniki na 2 porcje:
- 150g makaronu z pszenicy durum
- 100g sera ricotta
- małe opakowanie pomidorków koktajlowych około 125g
- mały brokuł
- mała papryczka chili
- gałązka świeżego rozmarynu
- szczypta suszonej bazylii
- sól, pieprz, do smaku
Brokuł i pokrojoną papryczkę chili (bez pestek) gotujemy na parze. Pomidorki kroimy na ćwiartki, listki rozmarynu oddzielamy od łodyżki i lekko kroimy.
Gotowy makaron odcedzamy i mieszamy z serem ricotta (ser zacznie się topić i przylegać jak sos do makaronu) oraz pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem wg. smaku.
Proste i szybkie danie w mniej niż 15 minut.
Smacznego...
Komentarze
Prześlij komentarz