Owsianka pachnąca Indiami
Pamiętacie nadzienie do Peshwari Naan, tu jest link. Otóż, jest ono idealne do przechowywania w słoiku i świetnie pasuje do porannej owsianki.
Owsianka smakuje wspaniale, jest kremowa, przepełniona aromatem kardamonu, cynamonu i pistacji. Na pewno ją polubicie.
Składniki na porcję:
Smacznego...
Owsianka smakuje wspaniale, jest kremowa, przepełniona aromatem kardamonu, cynamonu i pistacji. Na pewno ją polubicie.
Składniki na porcję:
- 300g mleka koziego (może być krowie)
- 50g płatków owsianych
- 2 łyżki mieszanki pistacji, wiórek kokosowych i kardamonu
- niewielki kawałek pokruszonego cynamonu
- garść rodzynek
- łyżka gęstego serka śmietankowego lub jogurtu greckiego do dekoracji
Smacznego...
bardzo fajna, i przede wszystkim smaczna owsianka ;)
OdpowiedzUsuńNaprawdę polecam a mieszanka przyda się i do innych dań:)
Usuń