Trochę inna owsianka
Próbowaliście kiedyś płatków sojowych? W mojej diecie pojawiły się od niedawna jako alternatywna forma białka oraz odmiana od tradycyjnych płatków zbożowych.
Nie mają one jakoś wspaniałego smaku ale w akompaniamencie bakalii są bardzo dobre. Zazwyczaj jadam je z jogurtem naturalnym lub serkiem homogenizowanym ale dziś postanowiłam przygotować je jak owsiankę. Muszę przyznać, że wyszło całkiem smakowicie.
Poniżej zdjęcie więc sami możecie ocenić:)
Składniki na porcję:
Po tym czasie mieszankę przekładamy na małą teflonową patelnie i gotujemy na małym ogniu przez około 10minut. W międzyczasie dodajemy cynamon i 2/3 banana, którego rozdrabniamy widelcem.
Po tym czasie "sojową owsiankę" przekładamy do miseczki, dekorujemy resztą banana i kawałkami czekolady.
Smacznego....
Nie mają one jakoś wspaniałego smaku ale w akompaniamencie bakalii są bardzo dobre. Zazwyczaj jadam je z jogurtem naturalnym lub serkiem homogenizowanym ale dziś postanowiłam przygotować je jak owsiankę. Muszę przyznać, że wyszło całkiem smakowicie.
Poniżej zdjęcie więc sami możecie ocenić:)
Składniki na porcję:
- 50g płatków sojowych
- 250ml mleka pełnego
- 1 mały banan
- garść rodzynek
- 1 łyżka mielonych migdałów
- 1 łyżka dowolnych otrębów ja dałam żytnie
- szczypta cynamonu
- kostka gorzkiej czekolady 85% kakao
Po tym czasie mieszankę przekładamy na małą teflonową patelnie i gotujemy na małym ogniu przez około 10minut. W międzyczasie dodajemy cynamon i 2/3 banana, którego rozdrabniamy widelcem.
Po tym czasie "sojową owsiankę" przekładamy do miseczki, dekorujemy resztą banana i kawałkami czekolady.
Smacznego....
pyszna!! uwielbiam każdą tak smaczną owsiankę ;)
OdpowiedzUsuńczekolada i banan to dobra kombinacja:)
Usuń